Recept na prípravu klasického domáceho hamburgera so šťavnatou plackou z mletého hovädzieho mäsa, chrumkavou opečenou slaninou, roztopeným syrom Čedar, čerstvou zeleninou a majonézou v opečenej žemli.
13. Prikryte vrchnou časťou žemle (môže byť tiež potretá). Ihneď podávajte.
Poznámky
1. Pre najlepšiu chuť použite čerstvo zomleté hovädzie mäso s obsahom tuku okolo 20-25%. Ak máte len veľmi chudé mäso, zvážte pridanie malého množstva najemno nasekanej slaniny alebo bravčového bôčika priamo do mäsovej zmesi pre šťavnatosť.2. Namiesto majonézy môžete do žemle použiť aj iné obľúbené dresingy – cesnakový, bylinkový, BBQ omáčku alebo len kečup a horčicu.3. Nebojte sa experimentovať s oblohou! Pridať môžete napríklad karamelizovanú cibuľku, grilované šampiňóny, jalapeño papričky pre pikantnosť alebo avokádo.4. Ak chcete hamburgery pripravovať na grile, mäsové placky grilujte na dobre rozohriatom a naolejovanom rošte. Žemle môžete tiež krátko opiecť na grile.