Milujete vôňu a chuť čerstvo upečených, chrumkavých rožkov priamo z pekárne? S týmto jednoduchým receptom si ich môžete pripraviť kedykoľvek v pohodlí domova!
11. (Voliteľne: do plechu na dne rúry vlejte 100ml horúcej vody). Vložte rožky do rúry.
12. Pečte 12-15 minút do zlato-hneda.
13. Ihneď po upečení môžete opäť potrieť vodou.
Chladnutie a servírovanie:
14. Preložte na chladiacu mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
15. Podávajte čerstvé.
Poznámky
1. Pre ešte autentickejšiu chuť a štruktúru môžete časť hladkej múky nahradiť chlebovou pšeničnou múkou.2. Ak nemáte čerstvé droždie, môžete použiť aj sušené. Na 500 g múky by ste potrebovali približne 7 g sušeného droždia (čo je zvyčajne jedno balenie). V tom prípade sušené droždie zmiešajte priamo s múkou (alebo ho aktivujte v troche teplej vody s cukrom podľa návodu na obale).3. Namiesto vody na potretie rožkov pred a po pečení môžete použiť aj rozšľahané vajíčko (pre sýtejšiu farbu a lesk) alebo slanú vodu.4. Ak chcete mať rožky mäkšie dlhší čas, môžete do cesta pridať aj 1-2 lyžice zemiakového škrobu alebo uvarený a pretlačený zemiak (cca 50g).