Hľadáte recept na rýchlu, jednoduchú a zároveň neodolateľne chutnú nátierku? Táto domáca tuniaková nátierka EXPRES je presne to, čo potrebujete! Pripravíte ju doslova za pár minút.
7. (Odporúčané) Nechajte nátierku v chladničke odležať aspoň 15-20 minút.
8. Podávajte s čerstvým pečivom, ozdobenú nasekanou jarnou cibuľkou a plátkom citróna.
Poznámky
1. Pre jemnejšiu chuť cibule môžem nakrájanú červenú cibuľu pred pridaním do nátierky krátko spariť horúcou vodou a potom dôkladne scediť, alebo ju na chvíľu namočiť do studenej vody s trochou octu.2. Namiesto klasickej majonézy môžem použiť aj jej ľahšiu verziu, alebo časť majonézy nahradiť hustým bielym jogurtom či kyslou smotanou pre odľahčenie nátierky.3. Ak mám rád/a pikantnejšie chute, môžem do nátierky pridať aj štipku mletého chilli alebo pár kvapiek tabasca.4. Do nátierky sa výborne hodí aj najemno nasekaná čerstvá petržlenová vňať alebo kôpor pre ešte sviežejšiu chuť.