Tiež patríte k tým, ktorí milujú zmrzlinu, no od domácej prípravy vás odrádza potreba zmrzlinovača alebo zložité postupy s varením vajíčok? Potom je tento recept pre vás ako stvorený! Pripravte sa na absolútnu revolúciu vo vašej kuchyni. Ukážeme vám, ako si pripraviť tú najkrémovejšiu, najjemnejšiu a najlahodnejšiu zmrzlinu len z troch bežných surovín a bez akéhokoľvek špeciálneho vybavenia. Je to presne ten typ "virálneho" receptu, ktorý keď raz vyskúšate, nebudete veriť, že ste ho nepoznali skôr. Čaká vás dokonalá rovnováha sladkého krému a sviežej chuti čučoriedok.
1. Place a metal or glass bowl and the beaters of your electric mixer in the freezer for 10-15 minutes before you start. This helps the cream whip up better.
2. V malej miske roztlačíme vidličkou čučoriedky. Chceme ich rozbiť, aby pustili šťavu, ale aby v nich zostala aj textúra.
3. Kľúčový krok: Vo vychladenej mise vyšľaháme studenú smotanu na šľahanie elektrickým šľahačom na vysokých otáčkach, kým nevzniknú pevné špičky. Dávame pozor, aby sme ju neprešľahali na maslo.
4. Na vyšľahanú šľahačku nalejeme studené sladené kondenzované mlieko. Pomocou stierky ho zľahka prekladáme do šľahačky, kým sa zmes nespojí. Nemiešame ani nešľaháme zbesilo, aby sme nestratili objem.
5. Do krému pridáme roztlačené čučoriedky. Stierkou ich len dvakrát alebo trikrát zľahka preložíme, aby sme vytvorili pekný mramorový efekt.
6. Zmes vylejeme do mrazuvzdornej nádoby (napríklad formy na biskupský chlebíček).
7. Nádobu prikryjeme a vložíme do mrazničky stuhnúť na minimálne 6 hodín, ideálne cez noc.
Poznámky
1. Kľúčom k úspechu je naozaj všetko dobre vychladiť – smotanu, kondenzované mlieko a ideálne aj misku so metličkami na šľahanie (stačí ich dať na 15 minút do mrazničky). Smotana sa potom vyšľahá oveľa rýchlejšie a do pevnejšej konzistencie.2. Pre ešte intenzívnejšiu ovocnú chuť rada použijem viac čučoriedok, pokojne 150-200 g. Časť z nich môžem nechať vcelku, zmrzlina má potom lepšiu štruktúru.3. Tento recept je úžasný základ. Namiesto čučoriedok môžem použiť akékoľvek iné roztlačené bobuľové ovocie (maliny, jahody), lyžicu kvalitného kakaa, nasekanú čokoládu alebo lyžicu arašidového masla.4. Pred podávaním je dobré nechať zmrzlinu postáť pri izbovej teplote asi 5-10 minút. Bude sa oveľa ľahšie naberať a jej chuť bude ešte krémovejšia.