Chrumkavé pečené kuracie krídla so sladkou chilli omáčkou
Ak hľadáte niečo, čo zaručene zmizne z misy ako prvé, tieto pečené kuracie krídla sú jasná voľba. Sú dokonale šťavnaté, obalené v lepkavej sladko-slanej omáčke a hlavne – majú úžasne chrumkavú kožu, a to všetko bez fritézy!
0.5ČLkypriaceho prášku do pečiva(nie sódy bikarbóny!)
Soľ a mleté čierne korenie
Pokyny
1. Najprv si pripravte krídla. Toto je kľúčový krok! Dôkladne ich umyte a papierovými utierkami osušte úplne dosucha.
2. Ak chcete, môžete ostrým nožom oddeliť letky od špičiek (špičky sa nepoužívajú).
3. V miske si pripravte marinádu. Zmiešajte sójovú a worcestrovú omáčku, horčicu, sladkú chilli omáčku, sušený cesnak a olej.
4. Pridajte soľ, korenie a pol lyžičky kypriaceho prášku. Dobre premiešajte.
5. Tip: Odoberte si asi 3-4 lyžice marinády do samostatnej misky a odložte bokom. Budete ju potrebovať na potretie na konci.
6. Do zvyšnej marinády vložte osušené krídla a rukami ich poriadne pomasírujte, aby sa marináda dostala všade.
7. Misu prikryte fóliou a dajte do chladničky marinovať aspoň na 1 hodinu, ideálne však cez noc.
8. Rúru si predhrejte na 210 °C. Pripravte si plech na pečenie a položte naň mriežku.
9. Marinované krídla poukladajte v jednej vrstve na mriežku. Prebytočnú marinádu nechajte odkvapkať.
10. Pečte v horúcej rúre 20 minút. Potom krídla otočte a pečte ďalších 20 minút.
11. Nakoniec vyberte plech z rúry. Každé krídlo potrite odloženou čistou marinádou.
12. Vráťte do rúry a pečte ešte 5 – 10 minút, kým povrch krásne neskaramelizuje a nie je lepkavý. Dávajte pozor, aby sa už nepripálili.
Poznámky
1. Tajomstvo chrumkavosti: Nevynechajte dva kľúčové kroky – dokonalé osušenie krídel papierovou utierkou a pridanie štipky kypriaceho prášku (nie sódy bikarbóny!) do marinády. Tieto dva triky zaručia tú najlepšiu chrumkavú kožu.2. Pečte na mriežke: Ak máte doma mriežku, ktorú môžete položiť na plech, určite ju použite. Horúci vzduch bude okolo krídel prúdiť zo všetkých strán a nebudú sa "variť" vo vlastnej šťave na dne plechu.3. Marinujte cez noc: Hoci stačí hodina, ak necháte krídla v marináde cez noc v chladničke, mäso bude ešte chutnejšie a krehkejšie. Je to ideálna príprava deň vopred.