Máte chuť na legendárne chrumkavé kura, ale nechce sa vám ísť do fast foodu? S týmto receptom si pripravíte ešte lepšiu verziu doma! Vďaka dokonale vyladenej paprikovej marináde bude mäso neskutočne šťavnaté a obal z kukuričných lupienkov zaistí tú pravú, návykovú chrumkavosť.
1. Kuracie stehná umyte a dôkladne osušte papierovou utierkou.
2. V miske rozšľahajte vajcia s mliekom, horčicou a všetkými koreninami (paprika, soľ, korenie, cesnak, tymián, koriander, Adžika).
3. Nakoniec do marinády vmiešajte lyžicu zemiakového škrobu, aby sa zahustila.
4. Kuracie stehná vložte do marinády a rukami zaistite, aby bol každý kúsok rovnomerne pokrytý.
5. Misu prikryte a nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc.
Fáza 2: Obaľovanie:
6. Kukuričné lupienky nasypte do pevnejšieho vrecka a valčekom alebo tĺčikom ich podrťte nahrubo. Cieľom nie je prach, ale menšie chrumkavé kúsky.
7. Podrvené lupienky zmiešajte v hlbokom tanieri s lyžicou zemiakového škrobu.
8. Jednotlivé kúsky marinovaného mäsa vyberajte z marinády, nechajte prebytočnú odkvapkať a dôkladne ich obaľte v zmesi kukuričných lupienkov. Dobre pritlačte.
Fáza 3: Vyprážanie:
9. V hlbšom a širšom hrnci rozohrejte dostatočné množstvo oleja (mäso by malo byť ponorené aspoň do polovice) na stredne vysokú teplotu, približne 170–175 °C.
10. Opatrne vkladajte obalené kuracie stehná do horúceho oleja. Nevkladajte príliš veľa kusov naraz, aby teplota oleja prudko neklesla.
11. Vyprážajte z každej strany približne 6-8 minút do krásnej zlatohnedej farby.
12. Hotové kúsky vyberajte dierovanou naberačkou a ukladajte na papierový obrúsok, ktorý vsiakne prebytočný tuk.
Poznámky
1. Pre extra pikantnú verziu pridajte do marinády štipku mletého chilli.2. Namiesto kukuričných lupienkov môžete na obaľovanie použiť aj panko strúhanku.3. Podávajte s domácim cesnakovým alebo paradajkovým dipom a čerstvým šalátom.