Božská plnená bageta na studeno (lepšia ako chlebíčky)
Keď sa povie rýchle pohostenie, väčšina z nás si predstaví klasické obložené chlebíčky. Ale ja mám pre vás niečo oveľa lepšie! Táto plnená bageta je jednoduchšia na prípravu, po nakrájaní vyzerá oveľa efektnejšie a chutí absolútne božsky. Je to môj tajný tromf na každú oslavu.
1. Príprava bagety. Z bagety odrežte konce. Dlhým, úzkym nožom alebo rúčkou varešky opatrne vydlabte mäkké vnútro (striedku) tak, aby vám zostala len kôrka ako tunel.
2. Príprava plnky. Šunku a farebnú papriku nakrájajte na veľmi malé, drobné kocky.
3. V miske zmiešajte smotanový syr, na kocky nakrájanú šunku a papriku.
4. Pridajte prelisovaný cesnak, horčicu a dochuťte soľou a korením. Všetko dôkladne premiešajte na hustú nátierku.
5. Plnenie a chladenie. Pripravenou plnkou pomocou malej lyžičky natesno naplňte vydlabanú bagetu.
6. Pevne naplnenú bagetu zabaľte do potravinárskej fólie a vložte stuhnúť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny.
7. Krájanie a servírovanie. Dobre stuhnutú bagetu vyberte z fólie a ostrým zúbkovaným nožom ju nakrájajte na kolieska.
Poznámky
1. Ako najľahšie vydlabať bagetu? Najlepšie to ide s jednodňovou, mierne obschnutou bagetou. Najprv dlhým nožom uvoľnite striedku po okrajoch a potom ju jednoducho vytlačte von rúčkou varešky.2. Chladenie je kľúčové. Tento krok nikdy nevynechávajte. Počas chladenia plnka stuhne a spojí sa s kôrkou bagety. Len tak sa vám podarí nakrájať krásne, čisté kolieska, z ktorých sa plnka nebude vytláčať.