Kto by odolal dokonale upečenej domácej pizze? Tá vôňa čerstvo upečeného cesta, roztopeného syra a kvalitnej salámy je jednoducho neodolateľná. S týmto receptom si pripravíte pizzu, ktorá bude mať krásne chrumkavé okraje a pritom zostane vo vnútri príjemne vláčna.
1. Ak mi zostane paradajková omáčka, bez problémov ju môžem zamraziť v menších porciách a použiť nabudúce nielen na pizzu, ale aj k cestovinám alebo ako základ pre iné jedlá.2. Pre extra chrumkavé okraje pizze ich pred pečením vždy potriem trochou olivového oleja. Ak mám doma kameň na pizzu, určite ho použijem – pizza z neho je neporovnateľne lepšia!3. Namiesto salámy a olív môžem na pizzu použiť aj iné obľúbené suroviny – napríklad šunku, kukuricu, šampiňóny, rôzne druhy syrov, ančovičky alebo čerstvú zeleninu. Fantázii sa medze nekladú!4. Pre najlepšie výsledky pri príprave cesta dbám na to, aby všetky suroviny (najmä voda na kvások a múka) mali izbovú teplotu. Cesto tak bude lepšie kysnúť.