Pokiaľ si chcete upiecť naozaj výborné nadýchané kysnuté mini záviny s makom, vyskúšajte ich podľa tohto receptu. Ich príprava nie je vôbec zložitá a zvládne ich úplne každý.
11. Roládu nakrájajte na 9 slimákov (cca 2,5-3 cm hrubé). Ukladajte reznou stranou nahor na plech s papierom.
12. Zopakujte s druhou polovicou cesta a náplne. Slimáky prikryte, nechajte kysnúť 30-40 minút.
Dokončenie a pečenie:
13. Rúru predhrejte na 200°C. Vajce rozšľahajte s mliekom (1PL).
14. Vykysnuté slimáky potrite vaječnou zmesou. Pečte pri 200°C cca 17-20 minút do zlato-hneda.
15. Horúce posypte práškovým cukrom. Nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
Servírovanie:
16. Podávajte.
Poznámky
1. Pre ešte bohatšiu chuť makovej náplne môžem do nej pridať aj trochu nastrúhanej citrónovej kôry z BIO citróna alebo štipku mletej škorice.2. Namiesto hrozienok môžem do náplne použiť aj iné sušené ovocie, napríklad nadrobno nasekané sušené slivky alebo brusnice.3. Ak chcem mať mini záviny extra lesklé, môžem ich po upečení a miernom vychladnutí potrieť rozpusteným maslom zmiešaným s trochou rumu a práškovým cukrom.4. Tieto makové mini záviny sú výborné aj na druhý deň, ak ich správne uskladníte v uzavretej nádobe, aby neobschli.