Veľkonočný medovo-orieškový SEN: NAJLEPŠÍ koláčik na Veľkú noc, aký kedy vyskúšate!

Veľkonočný medovo-orieškový SEN
Veľkonočný medovo-orieškový SEN

Obsah receptu

Hľadáte dokonalý dezert na Veľkú noc? Nehľadajte ďalej! Vyskúšajte náš Veľkonočný medovo-orieškový SEN, ktorý je absolútne lahodný a neodolateľný. Kombinácia medového cesta, orechovej náplne a jemného krému je jednoducho nebeská!

Tento Veľkonočný medovo-orieškový koláčik je taký dobrý, že sa stane vašim novým favoritom. Je ľahký na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Navyše, je perfektný pre každú príležitosť, či už ide o Veľkú noc, oslavu alebo len tak pre radosť.

Veľkonočný medovo-orieškový SEN

Ingrediencie:

Odporúčame použiť tieto suroviny:

  • Cesto:
    • 500 g (4 šálky) hladkej múky
    • 200 g (1 šálka) práškového cukru
    • 2 vajcia
    • 200 g masla
    • 2 lyžice medu
    • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • Orechová náplň:
    • 350 g (3,1 šálky) vlašských orechov
    • 50 g (0,25 šálky) cukru
    • 4 lyžice medu
    • 125 g masla
  • Krém:
    • 300 ml mlieka
    • 1/2 lyžičky vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
    • 1/2 lyžičky hladkej múky
    • 80 g (0,4 šálky) cukru
    • 2 lyžice vanilínového cukru

  • 250 g masla

Pečieme na teplote 180°C po dobu 10 minút na hornom/spodnom ohreve.

Ako postupovať pri príprave koláča?

Začneme prípravou krému: Do misky si dáme vanilkový puding alebo kukuričný škrob a pridáme pol čajovej lyžičky hladkej múky. Zalejeme polovicou mlieka a dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky. Zvyšok mlieka vlejeme do hrnca, pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Na miernom ohni zohrievame, až kým sa cukor nerozpustí a mlieko sa nezačne zahrievať. Keď je mlieko teplé, prilejeme zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne a nezačne vrieť. Hotový krém prelejeme do inej misky, prikryjeme priamo na povrchu potravinárskou fóliou (aby sa nevytvorila kôrka) a necháme vychladnúť, ideálne v chladničke.

Pokračujeme prípravou cesta: V hlbšej mise zmiešame maslo s práškovým cukrom do hladka. Postupne pridávame vajcia a med. Nakoniec pridáme hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbónou a spracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na plech o rozmeroch 33 cm x 29 cm, popicháme vydličkou a odložíme.

Teraz sa pustíme do orechovej náplne: V hrnci zmiešame hrubo nasekané vlašské orechy, cukor, med a maslo. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým zmes nesčervená a nezískame chrumkavú orechovú náplň. Túto náplň rovnomerne rozotrieme na jeden z plátov cesta.

Obe platne cesta pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 10 minút.

Medzitým si pripravíme krém: V mixéri vyšľaháme maslo do peny. Postupne zašľahávame vychladnutý pudingový krém, kým nezískame hladký krém. Tento krém natrieme na upečený plát cesta bez orechovej náplne. Na krém položíme druhý plát s orechovou náplňou. Zákusok vložíme do chladničky a necháme stuhnúť minimálne 60 minút.

Prajeme dobrú chuť!

Osobné odporúčanie: Uistite sa, že pred podávaním koláč dostatočne vychladol a krém je pevne stuhnutý. Tým dosiahnete najlepšiu konzistenciu a chuť!

Veľkonočný medovo-orieškový SEN – Video recept:

Neváhajte a vyskúšajte náš Veľkonočný medovo-orieškový SEN! Je to lahodný a jednoduchý dezert, ktorý si zamiluje celá rodina.

Súvisiace články:

Najrýchlejší a najchutnejší medový koláč MARLENKA bez vaľkania: Topí sa v ústach!

Anjelská karamelová torta: Po 10 minútach z nej nezostal žiadny kúsok!

Neodolateľný orieškový koláčik s medom, ktorý nielenže upúta, ale aj výborne chutí!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty