Search

Jednoduché rýchle kokosové rezy s malinami: Zvládnete ich pripraviť v jednej miske

Rýchle kokosové rezy s malinami
Rýchle kokosové rezy s malinami

Obsah receptu

Publikované: 14. októbra 2025, 10:00

Túžite po dezerte, ktorý je osviežujúci, ľahký a jeho príprava nezaberie pol dňa? Tieto rezy sú presne také. Je to môj obľúbený recept na rýchly koláč, pretože celé cesto zmiešate v jednej miske a o zvyšok sa postará rúra. Žiadny zložitý postup, žiadna hora riadu.

Kombinácia vláčneho kokosového korpusu, sviežich malín a ľahkého smotanového krému je jednoducho dokonalá. Prezradím vám trik, vďaka ktorému bude krém vždy krásne pevný a nadýchaný.

Ako pripraviť rýchle kokosové rezy?

Z vajec, cukru a ostatných surovín vymiešajte liate cesto. Vylejte ho na plech, posypte malinami a upečte. Na vychladnutý korpus natrite krém z vyšľahanej šľahačky a kyslej smotany a posypte kokosom.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 15 min
  • Čas pečenia: 25 min
  • Čas chladenia: min. 2 hodiny
  • Počet porcií: cca 20 rezov
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 210 kcal/rez
  • Trend: Rýchly koláč / Ovocný koláč

Potrebujeme

pre menší plech s rozmermi 25×35 cm

Kokosový korpus:

  • 3 ks vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 300 g malín (čerstvých alebo mrazených)

Smotanový krém:

  • 250 ml smotany na šľahanie (min. 33 %, dobre vychladená)
  • 400 g kyslej smotany (hustej, min. 16 %)
  • 1 balíček stužovača šľahačky
  • 2 PL práškového cukru

Na posypanie:

  • strúhaný kokos

Postup prípravy

Príprava korpusu:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Menší plech (cca 25×35 cm) vysteľte papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte celé vajcia s oboma druhmi cukru do svetlej a nadýchanej peny.
  3. Postupne pri nižších otáčkach zašľahajte olej a mlieko.
  4. V druhej miske zmiešajte múku, strúhaný kokos a kypriaci prášok. Túto sypkú zmes na dvakrát zľahka vmiešajte stierkou do vajíčkového základu.
  5. Cesto vylejte na pripravený plech a rovnomerne rozotrite.
  6. Na vrch cesta rovnomerne poukladajte maliny (mrazené nerozmrazujte).
  7. Pečte v predhriatej rúre 20–25 minút. Otestujte špajdľou, či je cesto prepečené. Korpus nechajte úplne vychladnúť.

Príprava krému a dokončenie:

  1. Toto je kľúčový krok pre dokonalý krém: V miske vyšľahajte dobre vychladenú smotanu na šľahanie spolu so stužovačom a práškovým cukrom na pevnú šľahačku.
  2. Do hotovej šľahačky už len stierkou opatrne a zľahka vmiešajte hustú kyslú smotanu. Vznikne nadýchaný a pevný krém.
  3. Krém rovnomerne natrite na úplne vychladnutý korpus.
  4. Povrch husto posypte strúhaným kokosom a vložte aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby krém stuhol a chute sa prepojili.

Videorecept

2 praktické tipy na záver

  1. Krém, ktorý drží tvar: Tajomstvo pevného krému je v správnom postupe. Vždy najprv vyšľahajte samotnú šľahačku so stužovačom a až potom do nej opatrne vmiešajte ostatné suroviny. Nikdy nešľahajte všetko naraz.
  2. Aby ovocie nekleslo: Ak používate čerstvé ovocie a bojíte sa, že klesne na dno, pred pridaním na cesto ho zľahka obaľte v lyžici polohrubej múky.

Jednoduché variácie

  • S iným ovocím: Namiesto malín môžete použiť akékoľvek drobné ovocie – čučoriedky, ríbezle, černice alebo na malé kúsky nakrájané jahody či marhule.
  • Čokoládová verzia: Na vychladnutý korpus pred nanesením krému natrite tenkú vrstvu Nutelly alebo rozpustenej čokolády. Vytvoríte tak ďalšiu lahodnú vrstvu.

Po stuhnutí krájajte na úhľadné rezy. Sú svieže, ľahké a ideálne na akúkoľvek príležitosť.

Recept vychádza z verzie uverejnenej na youtube Przepisy są łatwe!, upravila a prepracovala ho redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty