Search

Čokoládová torta bez pečenia – hotová za 20 minút a božská

čokoládová torta bez pečenia
čokoládová torta bez pečenia

Obsah receptu

Publikované: 26. júla 2025, 06:00

Hľadáte recept na božskú čokoládovú tortu, na ktorú nepotrebujete rúru a máte ju hotovú za 20 minút? Práve ste ho našli! Tento nepečený zázrak má tri vrstvy dokonalej čokoládovej chuti a zvládne ho aj úplný začiatočník. Je to stávka na istotu!

Kombinácia chrumkavého kávového korpusu, nadýchanej čokoládovej peny a zamatovej polevy je jednoducho neodolateľná. Pripravte sa na dezert, po ktorom sa u vás doma len tak zapráši!

Ako sa robí rýchla čokoládová torta bez pečenia?

Z rozdrvených sušienok a masla utlačte korpus. Pripravte krém z rozpustenej čokolády a vyšľahanej smotany, navrstvite ho na korpus. Polejte ganache polevou z horúcej smotany a čokolády. Nechajte stuhnúť v chladničke.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas chladenia: 5–6 hodín
  • Počet porcií: 1 torta (cca 12 porcií, priemer 20 cm)
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 300 kcal/porcia
  • Trend: Nepečený dezert, Rýchly recept

Potrebujeme

(Poznámka: Použijeme tortovú formu s priemerom 20 cm.)

Kávový korpus

  • 100 g kakaových sušienok
  • 40 g rozpusteného masla
  • 1 lyžica instantnej kávy + 1 lyžica horúcej vody

Čokoládová náplň

  • 180 g horkej čokolády (aspoň 50 %)
  • 125 ml mlieka
  • 140 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 1-2 PL práškového cukru (podľa chuti)

Ganache poleva

  • 100 g horkej čokolády (aspoň 50 %)
  • 130 ml smotany na šľahanie (33 %)

Postup prípravy

Príprava korpusu

  1. Tortovú formu alebo ráfik (ideálne s priemerom 20 cm) položte na tanier alebo podnos vystlaný papierom na pečenie.
  2. Kakaové sušienky rozmixujte alebo pomeľte na jemný prášok.
  3. V malej šálke rozpustite instantnú kávu v lyžici horúcej vody.
  4. V miske zmiešajte sušienkový prášok, rozpustené maslo a rozpustenú kávu. Vznikne vám vlhká, sypká zmes.
  5. Zmes natlačte na dno pripravenej formy. Pomôcť si môžete dnom pohára. Korpus dajte do chladničky, kým si pripravíte krém.

Príprava náplne a polevy

  1. Nalámte 180 g čokolády do misky, zalejte ju mliekom a rozpustite vo vodnom kúpeli alebo opatrne v mikrovlnke (v 30-sekundových intervaloch). Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. V druhej mise vyšľahajte smotanu na šľahanie s práškovým cukrom do tuhej šľahačky.
  3. Do šľahačky postupne a zľahka stierkou vmiešajte vychladnutú čokoládovú zmes, až kým sa nevytvorí hladký krém.
  4. Krém rovnomerne natrite na vychladený korpus a vráťte tortu do chladničky.
  5. Pripravte si polevu. Smotanu na šľahanie zohrejte tesne pod bod varu. Zalejte ňou 100 g nalámanej čokolády a nechajte minútu postáť. Potom vymiešajte dohladka.
  6. Mierne vychladnutú polevu nalejte na vrch torty a uhlaďte.

Chladenie a servírovanie

  1. Hotovú tortu dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 5–6 hodín, ideálne cez noc.
  2. Pred podávaním opatrne odstráňte tortový ráfik. Krájajte nožom namočeným v horúcej vode pre čisté rezy.

Videorecept

Tipy

  1. Pre verziu bez kofeínu použite bezkofeínovú kávu alebo len lyžicu mlieka.
  2. Na ozdobu môžete použiť čerstvé ovocie (maliny, jahody) alebo hoblinky čokolády.
  3. Maslo v mikrovlnke topte opatrne, v 15-sekundových intervaloch, aby nevyprsklo.

Variácie

  • Orieškový korpus: Nahraďte 30 g sušienok mletými orechmi (lieskovce, mandle).
  • Pomarančová chuť: Pridajte do krému aj polevy nastrúhanú kôru z bio pomaranča.
  • Mliečna čokoláda: Pre sladšiu verziu použite kvalitnú mliečnu čokoládu.

Táto jednoduchá torta je dôkazom, že na božský dezert nepotrebujete ani zapnúť rúru. Dobrú chuť!

Recept vychádza z verzie od Ricette dolci, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty