Ako si vyrobiť sladkokyslú omáčku doma. Jednoduché, rýchle a chutné!

sladkokyslú omáčku
sladkokyslú omáčku

Obsah receptu

Vyrobte si doma vlastnú sladkokyslú omáčku! Je to jednoduchšie, než si myslíte. Tento recept je ideálny pre začiatočníkov a výsledkom je omáčka plná chutí, ktorá pozdvihne každé jedlo.

Zabudnite na kupované omáčky plné konzervantov. S naším receptom budete mať čerstvú, domácu sladkokyslú omáčku hotovú za pár minút. Potrebujete len pár bežných surovín a mixér.

Recept na sladkokyslú omáčku

Ingrediencie:

  • 1/2 papriky
  • 1 feferónka
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • 20 g vody
  • 1/2 lyžičky soli
  • 100 g cukru
  • 100 g ryžového octu
  • 1/2 lyžice kukuričného škrobu
  • 50 g vody

Postup prípravy:

  1. Príprava surovín:
    • Papriku a feferonku očistite a odstráňte semienka. Nakrájajte ich na menšie kúsky.
    • Cesnak olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Mixovanie:
    • Do mixéra vložte nakrájanú papriku, feferonku, cesnak a 20 g vody. Všetko rozmixujte do hladkej zmesi.
  3. Varenie omáčky:
    • Rozmixovanú zmes prelejte do hrnca.
    • Pridajte soľ, cukor a ryžový ocot. Miešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
    • Zmes varte na pomalom ohni a nechajte ju zovrieť.
  4. Príprava škrobovej zmesi:
    • V malej miske zmiešajte kukuričný škrob s 50 g vody a dobre premiešajte, aby sa škrob rozpustil.
  5. Dokončenie omáčky:
    • Keď zmes v hrnci začne vrieť, pridajte rozpustený kukuričný škrob a dobre premiešajte.
    • Znížte oheň a varte omáčku asi 2-5 minút, kým nezhustne na požadovanú konzistenciu.
  6. Servírovanie:
    • Hotovú pikantnú omáčku prelejte do sterilizovanej sklenenej nádoby a nechajte vychladnúť.
    • Omáčka je ideálna ako príloha k mäsu, grilovaným jedlám alebo ako dip.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Experimentujte s chuťou: Pridajte viac alebo menej feferónky podľa vašej preferencie pikantnosti.
  • Skladujte v chladničke: Omáčka vydrží v chladničke až týždeň.
  • Použite ju všestranne: Táto omáčka je skvelá nielen k ázijským jedlám, ale aj k grilovanému mäsu, zelenine či ako dip.

Recept na sladkokyslú omáčkuVideo recept:

Gratulujeme! Práve ste si vyrobili vlastnú sladkokyslú omáčku. Užite si jej jedinečnú chuť a experimentujte s jej použitím v rôznych receptoch. Uvidíte, že domáca omáčka chutí oveľa lepšie ako tá kupovaná.

Súvisiace články:

Domáca Teriyaki omáčka, pripravená za 3 minúty: Perfektná ako marináda, na varenie, smaženie, či grilovanie!

Najlepšia krémová omáčka zo šampiňónov na cestoviny aj k mäsu. Jednoduchá a pripravená za pár minút!

Osviežujúca grécka Tzatziky omáčka: Rýchly a ľahký recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty