Zapekaná cuketa podľa chorvátskeho šéfkuchára je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať túto všestrannú zeleninu. Tento recept je inšpirovaný chorvátskym šéfkuchárom a ponúka jedinečnú kombináciu chutí a textúr.
Zapekaná cuketa podľa chorvátskeho šéfkuchára – Ingrediencie
Na prípravu tejto zapekanej cukety budete potrebovať 2 cukety, soľ a čierne korenie podľa chuti, 3 vajcia, 1/2 ČL soli, 1 PL kukuričného škrobu, 1/2 ČL mletej papriky, 1/2 ČL bazalky, 2 PL kyslej smotany, 1 šálku hladkej múky, 250 g tvrdého syra, 2 paradajky a 1 strúčik cesnaku.
Príprava
Začnite tým, že na šupke cukety spravíte zárezy pomocou vidličky (pozri video). Odstráňte konce a nakrájajte cuketu na priečne plátky. Na plátkoch spravíte zárezy v tvare mriežky. Plátky vložíte do misy, pridáte soľ, čierne korenie a dôkladne votriete. Nechajte 10 minút odstáť.
Do sklenenej formy pridáte vajcia, soľ, škrob, bazalku, mletú papriku a smotanu a rozšľaháte. Cuketové plátky obalíte v tanieri s múkou a potom ich namočíte do vajíčkovej zmesi. Plech vystlaný papierom na pečenie potriete olejom a poukladáte naň plátky. Cuketu vložíte do predhriatej rúry a pečiete 20-25 minút pri teplote 180°C.
Na tvrdej podložke nakrájate syr a rajčinu na kocky. Na rajčinu nastrúhate cesnak a lyžicou premiešate. Rajčinu so syrom nanesiete na cuketové plátky a plech vložíte do rúry ešte na 5 minút.
Cuketovú lahôdku posypete nasekanou petržlenovou vňaťou a môžete servírovať.
Dobrú chuť!
Video recept
Ďakujeme, že ste si prečítali tento recept až do konca. Ak sa vám páčil, podporte nás tým, že ho budete zdieľať na sociálnych sieťach a pošlete ho svojim priateľom. Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na PEČENÉ MÄSO S KAPUSTOU: DOKONCA AJ MOJA BABIČKA BOLA OHROMENÁ, KEĎ TO VYSKÚŠALA!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SAMIRA GOTOVIT